Klassieke muziek

3e Kamermuziekfestival Haagse Hout 2018

Op 20,21 en 22 mei a.s. organiseert het Koninklijk Concervatorium in Den Haag, samen met KunstPost en het Diamanttheater voor de 3e keer het Kamermuziekfestival Haagse Hout.

Op verschillende lokaties in stadsdeel Haagse Hout spelen studenten van het Koninklijk Concervatorium concerten van ca. 20 minuten. Er is een keur aan kamermuziek in heel verschillende stijlen te beluisteren.

Vooral de muziek op zondag, in de Schönbergzaal is heel bijzonder, iets dat je niet direct verwacht bij Kamermuziek. Een bijzondere combinatie van een xylofoon met een trompet, 2 xylofoons samen en meer onverwachte combinaties en toch nog best melodisch. Hier een korte film van Daniëlle Davidson van deze laatste zondag vorige keer. Hier wil je bij geweest zijn… zo mooi.

Hierbij een foto impressie van deze 3 dagen vol muziek. Op vrijdag is de aftrap, op zaterdag zijn KunstPost kunstenaars live aan het werk tijdens de concerten. Afgelopen jaar herkenden de musici hun muziek terug in het werk dat onze kunstenaars gemaakt hadden tijdens het horen van hun muziek. De combinatie van twee totaal verschillende disiplines die elkaar inspireren tot het maken van werk, is verrassend. De beelden versterkten de muziek. Na afloop zijn er dan ook meteen een paar werken verkocht omdat de sfeer van de dag er zo goed in weer gegeven was.

Deze foto’s zijn gemaakt door Marcel Bourret en Hubertine Langemeijer.

Het was een bijzonder maar vooral een geslaagde samenwerking tussen deze drie partners. Daarom doen we het dit jaar weer.

                                                       

 

Posted in Klassieke muziek | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor 3e Kamermuziekfestival Haagse Hout 2018