Schedule

Roza Bahrami exposeert in Galerie LOOkatie364


2018 expo roza bahrami lookatie364 kunstpost 15-11-2018 15-02-2019Poëzie wordt meestal met gedichten geassocieerd. Maar poëzie en het poëtische gevoel komt in veel meer kunstvormen voor: muziek, film, beeldende kunst en zelfs in het dagelijkse leven kan poëzie voorkomen. Bijvoorbeeld als een papiertje door de wind wordt meegenomen.

Maar wat is de ziel van poëzie? Een heleboel elementen en thema’s die in de poëzie gebruikt worden kom je ook tegen in beeldende kunst. Zoals gevoel en afstandelijkheid, zuiver en onzuiver, licht en duisternis, dag en nacht, het verloop van de seizoenen, kind en volwassene, geboorte en dood, seksualiteit en vruchtbaarheid, liefde en haat, ziekte en gezondheid, aarde en vuur, tijd en ruimte, verlangen en blijheid, geluk en ongeluk.

Een dichter schrijft over zijn gevoelen en denkbeelden, een schilder werkt op dezelfde wijze. Ik probeer te ‘vliegen’ in mijn fantasiewereld om iets kostbaars te bereiken. Ik schrijf vaak over mijn ervaringen, om de werkelijkheid met fantasie te laten mengen; dan krijg ik een wereld van harmonie, inhoud en emotie. Vorm, ritme, klanken en kleuren hebben een bestaan in mijn innerlijke wereld. ‘Pluck out the heart of my mystery’ liet William Shakespeare Hamlet zeggen. Ik stelde mijn hart wijd open om de vormen ritme te geven.

Een van de belangrijkste dichters van Perzië is Mohammad Hafez Shirazi, kortweg Hafez genoemd. Hafez is een uniek talent in het ruileggen van liefdesverdriet. Daarvoor maakte hij gebruik van allusies, metaforen, parabels en andere stijlfiguren op een niveau dat sindsdien niet meer geëvenaard is.

Wat is de schoonheid van een roos, zonder de wang van mijn geliefde?

Wat is de zin van lente zonder wijn?

Luieren in het gras omringd door zoete geuren,

Schept enkel vreugde naast wangen zacht als tulpen.

Geen schoonheid kan bestaan dan enkel in haar armen,

Dan enkel met een kus van honingzoete lippen.

Haar dans vraagt om de zang van zoete nachtegalen;

Het schoonste beeld verflenst, is het niet haar portret.

Hof, roos en wijn zijn vreugdeloos zonder liefde,

Maar jij, ach Hafez, bent een schrale minnegave.

Tot 15 februari 2019 exposeert Roza Bahrami haar werk in galerie LOOkatie364 aan Het Kleine Loo 364 in Den Haag (Mariahoeve). U bent van harte welkom om te komen. In deze expositie zijn diverse werken te zien en ook een door Roza geschreven en geïllustreerde dichtbundel op perkament.

Op donderdag middag begeleid Roza een schilder- en teken cursus voor kinderen van 6-10 jaar op van 15:30 – 16:30 uur, de kosten zijn € 40,- per maand, incl materialen zoals papier en potloden, excl. verf en doekjes. Aanmelden, meer weten of een afspraak maken om deze expo te bezoeken?

Neem contact op met Roza: bahrami@ziggo.nl. Deze kids-cursus start op donderdag 10 januari a.s.

Date / Time
Date (s) - 17 / 11 / 2018 - 15 / 02 / 2019
12: 00 am - 5: 00 am

Locations
Galerie LOOkatie364

Category (ies)

Loading card ...
Posted in Exhibition | Tagged , , , | Comments disabled voor Roza Bahrami exposeert in Galerie LOOkatie364
GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!