Kunstenaars

Jacqueline Louz

Jacqueline Louz is geboren in Paramaribo/Suriname. Met de (tropische) natuur als inspiratiebron, ontstaan organische vormen die kenmerkend zijn voor haar werk.Jacqueline Louz

Sinds zij in 1997 kennis maakte met klei, is creativiteit niet weg te denken in haar leven. Ze heeft een onophoudelijke drang om te experimenteren met nieuwe materialen en zich verder te ontwikkelen. Jacqueline werkt met klei, hout en steen. Behalve gebruiksvoorwerpen van klei, zoals schalen en vazen, maakt zij ook portretten van imaginaire vrouwen. Met hun uitstraling laat ze niet alleen emoties zien, zoals blijheid, energie en weerbaarheid, maar ook sereniteit en sensualiteit.

Naast het werken met klei, werkt ze ook met hout. Boomresten die anders zouden vergaan in de natuur, neemt ze mee tijdens haar wandelingen. Ze gebruikt voor haar creaties de ontwerpen van Moeder Natuur als uitgangspunt  en zo ontstaan abstracte beelden en dier- en mensfiguren  die als kunstobject een tweede leven krijgen.

Sinds kort heeft Jacqueline het werken met steen ontdekt een heeft ze zich met enthousiasme gestort op deze materie. Stenen  zijn hard en weerbarstig en zij ziet het als een grote uitdaging om hoewel ze zich laat zich leiden door de steen, toch iets van zichzelf erin te leggen, met als resultaat een figuratief of abstract beeld.

Jacqueline verzamelt van alles en het komt regelmatig voor dat ze  niet alleen klei, hout of steen samenbrengt  in één object , maar ook gevonden ijzer, glas, of een stuk textiel integreert in het geheel.

Jacqueline werkt vrij, maar ook in opdracht.

Posted in Kunstenaars | Tagged , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Jacqueline Louz
Adres

niet opgegeven

Workshops

Geen Workshops

Cursussen

Geen Cursussen