Kunstenaars

Maria Starke – Milkó

Vier decennia lang was muziek het platform van mijn kunst, maar fotografie was al die tijd mijn permanente begeleider.  De laatste acht jaar is dit laatste met een professionele benadering.

Ik ben geswitcht naar fotografie, om mij op een ander artistiek vlak te kunnen uiten. Hier wachten mij nieuwe uitdagingen om een nieuwe kijk op kunst te geven plus mijn opvattingen en gevoelens aan anderen door mijn foto’s te kunnen tonen. In de “muziekjaren” liet ik het licht en de kleuren door muziek aan de mensen toekomen. Nu ben ik bezig de muziek van het licht en kleur aan de mensen te laten zien door mijn foto’s.

Van jongs af was ik gefascineerd door de camera en het fotograferen. Fotografie zie ik als compensatie van een onvervulde wens om te kunnen tekenen en schilderen.

Ik laat me uitsluitend leiden door dat wat ik zie en wat ik wil vastleggen om het ook aan anderen te kunnen tonen.  Altijd staat het onderwerp voorop, niet de techniek.

Ik probeer te “tekenen” en te “schilderen” met het licht en dit vast te leggen met mijn camera. Hierbij ontstaan realistische en abstracte werken en/of een combinatie hiervan. De realistische werken spreken voor zich, de abstracte werken geven de toeschouwer de mogelijkheid om met de eigen fantasie en beleving nieuwe aspecten in mijn werk te ontdekken.

Door lijnen, kleuren, lichtval en compositie in mijn werk, tracht ik een boodschap van iets moois over te brengen. Maar ik laat altijd de kijker de volle vrijheid om mijn werk op een eigen manier te interpreteren, zonder dat hij mijn boodschap uit het oog verliest: de alom aanwezige schoonheid.

Posted in Kunstenaars | Tagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Maria Starke – Milkó
Adres

niet opgegeven

Workshops

Geen Workshops

Cursussen

Geen Cursussen